Λουκουμάδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζ. μέλι
  • κανέλα
  • καρύδια (προαιρετικά)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ ή λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού και το νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα χυλός.
  2. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει το μείγμα για μια ώρα.
  3. Κόβουμε τους λουκουμάδες με κουτάλι και τους τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό λάδι. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μέλι, κανέλα και καρύδια.

Αυτό το ήξερες

Το θυμαρίσιο μέλι  είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 11321 Εμφανίσεις σήμερα: 9