Κέικ καρότου με τζίντζερ και κρέμα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το κέικ

  • 2 φλιτζ. καρότο τριμμένο
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ.κανέλα
  • 2 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή.
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ. ανανάς ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. φλέικς καρύδας
  • ½ φλιτζ. καρύδια σπασμένα
  • 1 φλιτζ. σταφίδες

για την κρέμα

  • 450γρ. τυρί κρέμα
  • 120γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2½ φλιτζ. άχνη ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μαζί με τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά, πρώτα τα αυγά και έπειτα το λάδι. Ενώνουμε τα υγρά με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες 23 εκατοστών. Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε την κρέμα, ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί.
  5. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και αλείφουμε με κρέμα κάθε κέικ. Βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Το τζίντζερ ή πιπερόριζα έχει προέλευση από την Νότια και Κεντρική Ασία, αλλά πλέον καλλιεργείται και στη νότια αμερική, την Αυστραλία, και την Νιγηρία. Λέγεται πως ο Κομφούκιος χρησιμοποιούσε πολύ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7590 Εμφανίσεις σήμερα: 1