Χταπόδι με μελιτζάνες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε ζάρια
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 ποτ. κρασ. λευκό κρασί
  • 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • 5-6 κόκκους πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το χταπόδι σε κοχλάζον νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για μισή ώρα με τους κόκκους πιπέρι και το μπαχάρι.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το χταπόδι, τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4908 Εμφανίσεις σήμερα: 2