Χταπόδι με φαρφάλες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 500γρ. φαρφάλες
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 ποτ. κρασ. λευκό κρασί
  • 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • 5-6 κόκκους πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε τις φαρφάλες.
  2. Βάζουμε το χταπόδι σε κοχλάζον νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για μισή ώρα με τους κόκκους πιπέρι και το μπαχάρι.
  3. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, ένα φλιτζάνι με νερό, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  7. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  8. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις φαρφάλες, για να πάρουν μία βράση με τα υπόλοιπα υλικά.
  9. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1982 Εμφανίσεις σήμερα: 0