Κοτόπουλο μαριναρισμένο με χυμό λάιμ και τσίλι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 1 λάιμ (ο χυμός του)
  • 1 πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
  • 1 πρέζα κύμινο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στα υλικά για τη μαρινάδα για μία ώρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  6. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Αυτό το ήξερες

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Το τσίλι έχει προέλευση από την κεντρική και νότια Αμερική, αλλά στις μέρες μας καλλιεργείται σχεδόν παντού. Η χρήση του ήταν διαδεδομένη στους Ινδιάνους, κυρίως για φαρμακευτική χρήση. Υπάρχουν πάρα...
Το αποξηραμένο τσίλι είναι περισσότερο καυτερό από το φρέσκο. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι ένα πιπεράκι τσίλι σε μέγεθος, τόσο πιο καυτερό είναι. Τo αποξηραμένο τσίλι πρέπει να αποθηκεύεται σε ξηρό...
Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Απαγορεύεται η κατανάλωση τσίλι αν έχετε ανοικτές πληγές στην περιοχή του φάρυγγα ή στο γαστροεντερικό πεδίο. Καίνε...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3059 Εμφανίσεις σήμερα: 0