Γλυκό μανταρίνι (κλημεντίνες)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κλημεντίνες (ώριμες κ σφιχτές)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 5 γαρύφαλλα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις κλημεντίνες και βγάζουμε το κοτσάνι εξωτερικά και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, την άσπρη ίνα που έχουν στο κέντρο.
  2. Μπλανσάρουμε τα μανταρίνια. Κάνουμε την διαδικασία 3 φορές, με καθαρό νερό κάθε φορά, ώστε να ξεπικρίσουν. Τα αφήνουμε σε πετσέτα να στραγγίξουν και να κρυώσουν για 4 ώρες περίπου. Τα πιέζουμε ελαφρώς να φύγει το νερό.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά (από την ώρα που θα πάρουν βράση). Προσθέτουμε τα μανταρίνια και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι την επόμενη μέρα σκεπασμένα με πετσέτα (τουλάχιστον για 12 ώρες).
  5. Βγάζουμε τα μανταρίνια σε μια βαθιά λεκάνη και βράζουμε το σιρόπι μέχρι σχεδόν να δέσει, προσθέτουμε ξανά τα μανταρίνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.
  6. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 15 λεπτά. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα μανταρίνια μας και καλύπτουμε με το σιρόπι. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα (με το καπάκι στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν.
  7. Διατηρούμε σε δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα του βάζου στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Η καλύτερη περίοδος για να φτιάξετε γλυκό μανταρίνι είναι ο Δεκέμβρης και ο Ιανουάριος που είναι τα μανταρίνια στην καλύτερη εποχή τους.

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4-5 βάζα

Δες επίσης...

Γλυκό κουταλιού φιρίκι

Κατηγορία: Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το γλυκό 25 μήλα φιρίκια 1 κιλό ζάχαρη 5 φλιτζ. νερό 2 βανίλιες 1 ξύλο κανέλας 6...

Μελιτζανάκι γλυκό

Κατηγορία: Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μελιτζανάκια 800γρ. ζάχαρη 35-40 (όσα και τα μελιτζανάκια) αμύδαλα λευκά 35-40 (όσα και τα...

Γλυκό σταφύλι με τζίντζερ

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 ½ κιλό σταφύλια σουλτανίνα 5 εκ. τζίντζερ φρέσκο 750γρ. ζάχαρη 1 ½ φλιτζ. νερό 1 λεμόνι (ο χυμός...

Γλυκό κεράσι

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Δυσκολία: Δύσκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 κιλά κεράσια (πετροκέρασα ή σκληρά κεράσια) 1½ κιλό ζάχαρη 5 λεμόνια (ο χυμός τους)

Γλυκό βύσσινο

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό βύσσινα 1 κιλό ζάχαρη 1 φλιτζ. νερό

Γλυκό καρπούζι

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό φλούδα καρπουζιού (την ζυγίζουμε αφού καθαρίσουμε από το πράσινο περίβλημα και αφήσουμε λίγη κόκκινη σάρκα πάνω στο...