Γλυκό μανταρίνι (κλημεντίνες)

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4-5 βάζα

Υλικά συνταγής

 • 1 κιλό κλημεντίνες (ώριμες κ σφιχτές)
 • 1 κιλό ζάχαρη
 • 3 ποτήρια νερό
 • 5 γαρύφαλλα
 • 1 λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

 1. Πλένουμε πολύ καλά τις κλημεντίνες και βγάζουμε το κοτσάνι εξωτερικά και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, την άσπρη ίνα που έχουν στο κέντρο.
 2. Μπλανσάρουμε τα μανταρίνια. Κάνουμε την διαδικασία 3 φορές, με καθαρό νερό κάθε φορά, ώστε να ξεπικρίσουν. Τα αφήνουμε σε πετσέτα να στραγγίξουν και να κρυώσουν για 4 ώρες περίπου. Τα πιέζουμε ελαφρώς να φύγει το νερό.
 3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά (από την ώρα που θα πάρουν βράση). Προσθέτουμε τα μανταρίνια και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
 4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι την επόμενη μέρα σκεπασμένα με πετσέτα (τουλάχιστον για 12 ώρες).
 5. Βγάζουμε τα μανταρίνια σε μια βαθιά λεκάνη και βράζουμε το σιρόπι μέχρι σχεδόν να δέσει, προσθέτουμε ξανά τα μανταρίνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.
 6. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 15 λεπτά. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα μανταρίνια μας και καλύπτουμε με το σιρόπι. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα (με το καπάκι στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν.
 7. Διατηρούμε σε δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα του βάζου στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες;

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Η καλύτερη περίοδος για να φτιάξετε γλυκό μανταρίνι είναι ο Δεκέμβρης και ο Ιανουάριος που είναι τα μανταρίνια στην καλύτερη εποχή τους.