Μελιτζανάκι γλυκό

short url (for easy share)

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζανάκια
  • 800γρ. ζάχαρη
  • 35-40 (όσα και τα μελιτζανάκια) αμύδαλα λευκά
  • 35-40 (όσα και τα μελιτζανάκια) γαρύφαλλο καρφί
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 λεμόνι (η φλούδα του)
  • 2 φλιτζ. νερό
cooklathina
Ποσότητα: 4 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα μελιτζανάκια να μείνει μόνο η σάρκα, τα κόβουμε ελαφρώς κατά μήκος και τα βυθίζουμε σε λεκάνη με νερό και το χυμό των 2 ½ λεμονιών.
  2. Σκεπάζουμε τα μελιτζανάκια με ένα πιάτο ώστε να μένουν βυθισμένα στο νερό της λεκάνης. Τα αφήνουμε για 1 βράδυ.
  3. Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τα μελιτζανάκια σφίγγοντας τα ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα. Μπίγουμε σε κάθε μελιτζανάκι γαρύφαλλο και στην σχισμή ένα αμύγδαλο.
  4. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μελιτζανάκια, το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα αποσύρουμε την φλούδα λεμονιού.
  5. Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη (μέχρι να δέσειΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. το σιρόπι μας). Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό ½ λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά.
  6. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα σφραγίζουμε τα βάζα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι ούτε αραιό ούτε πολύ δεμένο. Αν είναι αραιό, βράζουμε για περισσότερη ώρα. Αν είναι πολύ πηχτό, ξαναβράζουμε προσθέτοντας λίγο νεράκι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5542 Εμφανίσεις σήμερα: 1