Μελιτζανάκι γλυκό

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 βάζα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζανάκια
  • 800γρ. ζάχαρη
  • 35-40 (όσα και τα μελιτζανάκια) αμύδαλα λευκά
  • 35-40 (όσα και τα μελιτζανάκια) γαρύφαλλο καρφί
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 λεμόνι (η φλούδα του)
  • 2 φλιτζ. νερό

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα μελιτζανάκια να μείνει μόνο η σάρκα, τα κόβουμε ελαφρώς κατά μήκος και τα βυθίζουμε σε λεκάνη με νερό και το χυμό των 2 ½ λεμονιών.
  2. Σκεπάζουμε τα μελιτζανάκια με ένα πιάτο ώστε να μένουν βυθισμένα στο νερό της λεκάνης. Τα αφήνουμε για 1 βράδυ.
  3. Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τα μελιτζανάκια σφίγγοντας τα ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα. Μπίγουμε σε κάθε μελιτζανάκι γαρύφαλλο και στην σχισμή ένα αμύγδαλο.
  4. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μελιτζανάκια, το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα αποσύρουμε την φλούδα λεμονιού.
  5. Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη (μέχρι να δέσει το σιρόπι μας). Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό ½ λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά.
  6. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα σφραγίζουμε τα βάζα.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι ούτε αραιό ούτε πολύ δεμένο. Αν είναι αραιό, βράζουμε για περισσότερη ώρα. Αν είναι πολύ πηχτό, ξαναβράζουμε προσθέτοντας λίγο νεράκι.

Βρες συνταγές με τα ίδια συστατικά

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Γλυκό κουταλιού φιρίκι Φιρίκια, Άχνη - Ζάχαρη, Βανίλια, Κανέλα, Αμύγδαλο, Λεμόνι, Αλάτι, Γαρίφαλο
Γλυκό μανταρίνι (κλημεντίνες) Κλημεντίνες, Άχνη - Ζάχαρη, Λεμόνι, Γαρίφαλο
Καρυδόπιτα Καρύδια, Φρυγανιά, Άχνη - Ζάχαρη, Γάλα, Αλεύρι, Μπέικιν πάουντερ, Αυγό, Βούτυρο, Γαρίφαλο, Κανέλα, Βανίλια, Πορτοκάλι, Μπράντι, Λεμόνι
Γλυκό σταφύλι με τζίντζερ Σταφύλια, Τζίντζερ, Άχνη - Ζάχαρη, Λεμόνι, Αρμπαρόριζα
Κέικ με περγαμόντο και γλυκό κιτρόμηλο Μαργαρίνη, Άχνη - Ζάχαρη, Αυγό, Αλεύρι, Κονιάκ, Σόδα μαγειρικής, Γαρίφαλο, Κανέλα, Λεμόνι, Πορτοκάλι, Κιτρόμηλα, Περγαμόντο, Κερασάκια φρουί γλασέ, Σταφίδες, Καρύδια, Ανθόνερο, Αμύγδαλο
Δάχτυλα Αλεύρι, Αλάτι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αμύγδαλο, Άχνη - Ζάχαρη, Κανέλα, Ροδόνερο, Λεμόνι
Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας Άχνη - Ζάχαρη, Ελαιόλαδο - Λάδι, Μαργαρίνη, Πορτοκάλι, Λεμόνι, Κονιάκ, Αλεύρι, Μπέικιν πάουντερ, Κανέλα, Γαρίφαλο, Σόδα μαγειρικής, Καρύδια, Μέλι, Κουβερτούρα
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Σιμιγδάλι, Αμύγδαλο, Άχνη - Ζάχαρη, Λεμόνι, Κανέλα
Γλυκιά πίτα με ταχίνι Ταχίνι, Πορτοκάλι, Λεμόνι, Άχνη - Ζάχαρη, Σιμιγδάλι, Κανέλα, Γαρίφαλο, Αμύγδαλο
Μελομακάρονα Άχνη - Ζάχαρη, Ελαιόλαδο - Λάδι, Μαργαρίνη, Πορτοκάλι, Λεμόνι, Κονιάκ, Αλεύρι, Μπέικιν πάουντερ, Κανέλα, Γαρίφαλο, Σόδα μαγειρικής, Καρύδια, Μέλι