Μελιτζανάκι γλυκό

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζανάκια
  • 800γρ. ζάχαρη
  • 35-40 (όσα και τα μελιτζανάκια) αμύδαλα λευκά
  • 35-40 (όσα και τα μελιτζανάκια) γαρύφαλλο καρφί
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 λεμόνι (η φλούδα του)
  • 2 φλιτζ. νερό

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα μελιτζανάκια να μείνει μόνο η σάρκα, τα κόβουμε ελαφρώς κατά μήκος και τα βυθίζουμε σε λεκάνη με νερό και το χυμό των 2 ½ λεμονιών.
  2. Σκεπάζουμε τα μελιτζανάκια με ένα πιάτο ώστε να μένουν βυθισμένα στο νερό της λεκάνης. Τα αφήνουμε για 1 βράδυ.
  3. Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τα μελιτζανάκια σφίγγοντας τα ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα. Μπίγουμε σε κάθε μελιτζανάκι γαρύφαλλο και στην σχισμή ένα αμύγδαλο.
  4. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μελιτζανάκια, το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα αποσύρουμε την φλούδα λεμονιού.
  5. Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη (μέχρι να δέσει το σιρόπι μας). Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό ½ λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά.
  6. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα σφραγίζουμε τα βάζα.

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 βάζα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι ούτε αραιό ούτε πολύ δεμένο. Αν είναι αραιό, βράζουμε για περισσότερη ώρα. Αν είναι πολύ πηχτό, ξαναβράζουμε προσθέτοντας λίγο νεράκι.