Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου:
Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας.
Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό.
Αφού...
  Γιουβέτσι με μικρό μακαρονάκι και κοτόπουλο
Υλικά συνταγής
- 250γρ. κοφτό μισό μακαρονάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό (ditali lisci)
 - ½ κοτόπουλο
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 500γρ. ντοματοχυμός
 - 1 κ.γ. ντοματοπελτές
 - ½ κ.γ. ζάχαρη
 - ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. ολόκληρο το κοτόπουλο. Ξαφρίζουμε κατα τη διάρκεια του βρασίματος. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και όταν κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε.
 - Σε μία ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ντοματοχυμό, τον πελτέ, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
 - Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και 500ml.-700ml. ζεστό ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. για να μπορέσουν να βράσουν.
 - Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά και μελώσουν τα υλικά.
 - Σερβίρουμε και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. προαιρετικά με κάποιο αλμυρό τυρί.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 4700 
Εμφανίσεις σήμερα: 2  
  
  
        
        




Νέο σχόλιο