Μακαρόνια χοντρά με μοσχαράκι κοκκινιστό

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. μακαρόνια Νο1 ή Νο3 τρυπητά
  • 5 λίτρα νερό
  • 2κ.σ. αλάτι

για το κοκκινιστό

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, ελιά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζ. κρασί κόκκινο
  • 500γρ. χυμό ντομάτας (από φρέσκες ντομάτες κατά προτίμηση)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ ποτήρι νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ⅓ κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  3. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. άλλα 3 λεπτά.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη δάφνη, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ και τον χυμό ντομάτας. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1½ με 2 ώρες μέχρι να γίνει το κρέας. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  6. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
  7. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε το μοσχαράκιι και τη σάλτσα του.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8155 Εμφανίσεις σήμερα: 0