Αυγά με πεπερόνι, καυτερή κέτσαπ και βασιλικό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 5 αυγά
  • 10 φέτες λουκάνικο πεπερόνι
  • 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1 πατάτα κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
  • 60γρ. τυρί φέτα
  • 4-5 κ.σ. σπιτική κέτσαπ καυτερή
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. πρώτα τις πατάτες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Έπειτα κρατάμε τόσο λάδι όσο ίσα ίσα να γυαλίζει ο πάτος του τηγανιού. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι τα πρώτα 30''. έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά.
  3. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε απο πάνω την κέτσαπ και τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C, φιλικό οξύ, φλαβονοειδής ουσίες, βιταμινη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. 
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7533 Εμφανίσεις σήμερα: 0