Φρουτάλια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 μεγάλη πατάτα σε λεπτές ροδέλες
  • ½ πιπεριά σε μικρά ζάρια ή φέτες
  • 100γρ. φέτα χοντροκομμένη
  • ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Αιγαίο (Γενικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τις πατάτες και τις κρατάμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί. Σε άλλο τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε ελάχιστο ελαιόλαδο, το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Μόλις αρχίσει να παίρνει ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές.
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα τα λουκάνικα, προσθέτουμε τις πατάτες και το μείγμα από τα αυγά. Απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα στο τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει και να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η φρουτάλια. Αν τα καταφέρνουμε τη γυρνάμε να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά. Αν δεν μπορουμε χρησιμοποιούμε ένα πιάτο για να γυρίσουμε τη φρουτάλια από την άλλη πλευρά.
  3. Προαιρετικά μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον δυόσμο.
Γενικά
Αιγαίο

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2274 Εμφανίσεις σήμερα: 0