Φριτάτα με πατάτα και κεφαλοτύρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι 25 εκ. περίπου( αν το τηγάνι μας δεν μπαίνει στο φούρνο).
  2. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κερεμμύδι για 4 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και σινεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα οι πατάτες.
  3. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος.. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι με τις πατάτες.
  4. Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά ώστε να έχουν ακόμη υγρή μορφή τα αυγά από πάνω.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι και το βάζουμε στο φούρνο (αν το τηγάνι σας μπαίνει στο φούρνο μην μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί).
  6. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει από πάνω η φριτάταΙταλική ομελέτα πιο παχιά στο μέγεθος από την γνωστή ομελέτα. Σερβίρεται σε τρίγωνα κομμάτια όπως η πίτσα.. Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε για 5 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Ιταλία
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η φριτάτα είναι η τέλεια λύση για να μην πετάξετε οτιδήποτε σας περισσέψει από φαγητό μαγειρεμένο, αλλαντικά, τυριά και να το αξιοποιήσετε φτιάχνοντας ένα νόστιμο γεύμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7163 Εμφανίσεις σήμερα: 5