Αυγά με πατάτες και λουκάνικα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 5 αυγά
  • 1-2 πατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. λάδι για το τηγάνισμα
  • ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τις πατάτες σε δυνατή φωτιά. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αφαιρούμε το πολύ λάδι από το τηγάνι και αφήνουμε ίσα-ίσα στον πάτο του τηγανιού.
  2. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα και παράλληλα μέσα σε μπολ, σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
  3. Μόλις πάρουν χρώμα τα λουκάνικα προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Προσθέτουμε και τις πατάτες. Μόλις τα αυγά πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8155 Εμφανίσεις σήμερα: 2