Τουρλού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια σε μισοφέγγαρα
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 3 μελιτζάνες κομμένες σε μισοφέγγαρα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελιδες σκόρδο
  • 3 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγο δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη αποξηραμένη ή 1 κλαδάκι φρέσκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα λαχανικά (πατάτα, μελιτζάνα, κολοκυθάκι, καρότο και πιπεριές) και τα σοτάρουμε κι αυτά μέχρι να λαδωθούν όλα καλά.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Συμπληρώνουμε με ελάχιστο νεράκι γιατί θα βγάλουν και τα λαχανικά και αφού πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνουν με λίγη σαλτσούλα.
  3. Σερβίρουμε αφού το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν σας περισσέψει φαγητό, φτιάξτε με τα λαχανικά αυτά παστίτσιο λαχανικών!

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10197 Εμφανίσεις σήμερα: 4