Τσιπουράκι μεζεδάκι και καλή παρέα

Εδώ στο cooklos οι τσιπουροκαταστάσεις θεωρούνται ιερές. Σου προτείνουμε τα καλύτερα μενού και εκ πείρας γράφωντας, δοκίμασέ τα και δε θα μετανοιώσεις.

Πιο συγκεκριμένα σου προτείνουμε από σαλάτες και ορεκτικά να ετοιμάσεις γρήγορα κι ελαφριά μελιτζανομπουρεκάκια, σπετζοφάι μανιταριών, μπαρλίβα, πατατοσαλάτα με καρότο και ένα εύκολο μπουγιουρντί στο γκριλ.

Για κυρίως, θα κάνεις σοβαρή κατάσταση με μια πικάντικη τηγανιά με καπνιστή πάπρικα συνοδευόμενη από αρνίσια παϊδάκια στο γκριλ με νόστιμη μαρινάδα!

Για το επιδόρπιο αφήσαμε το παγωτό φουντούκι που του πάει και σου πάει.

Καλή όρεξη!

Συνοπτικά οι συνταγές

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πιπεριές πράσινες κέρατα
  • 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κουτί κονκασέ εμπορίου 500γρ.
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις πιπεριές και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη σκάσουν στο τηγάνισμα.
  2. Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις πιπεριές στο τηγάνι να πάρουν μία βράση με τη σάλτσα ντομάτας.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. μανιτάρια αγάρικα
  • 2-3 μανιτάρια portobello
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια portobello σε μικρά κομμάτια και αγάρικα στα δύο με τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους.
  2. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το σκόρδο να σοταριστούν μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη ζάχαρη, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε λίγο τη σάλτσα να δέσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες (1 εκ.)
  • 300-350γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 6-8 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
  • φρέσκο δυόσμο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κατά το ψήσιμο, γυρίζουμε μια φορά τις μελιτζάνες.
  2. Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο, τυλίγουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα κομμάτι τυρί φέτα και μια-δυο φέτες ντοματίνια. Τα σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα, στην άκρη της οποίας καρφώνουμε ένα φυλλαράκι δυόσμο.
  3. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό πατάτες μετρίου μεγέθους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος ξερός
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και τον κόλιανδρο και βράζουμε για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
  2. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  3. Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από την καυτερή πιπεριά, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν εντελώς και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα σερβίρουμε. Στο σερβίρισμα κόβουμε την καυτερή πιπεριά από πάνω για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. φέτα
  • 100γρ. κεφαλοτύρι
  • 100γρ. γκούντα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη κονκασέ και επιπλέον 3 φέτες
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή ή μπούκοβο
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε τα υλικά σε πυρέξ και βάζουμε από πάνω 3 φέτες ντομάτα και 3 φέτες πιπεριά.
  2. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ελαφρύ χρώμα από πάνω.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Περισσότερα μενού της κατηγορίας

Τσι τσι με τσίπουρο
Κατηγορία: Τσιπουροκαταστάσεις και άλλα...

Μενού

  • Μελιτζάνες στο ταψί
  • Καυτερή πιπεριά ψητή
  • Αντίδια βραστά με φέτα και ντομάτα
  • Μπαρλίβα
  • Φέτα στο πήλινο
  • Πανδαισία με βινεγκρέτ πορτοκαλιού
  • Πατάτες φούρνου με τη φλούδα
  • Τηγανιά με τσίπουρο
  • Πανσέτες χοιρινές στο φούρνο
  • Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και μπέικον
  • Χωριάτικα λουκάνικα τηγανητά
  • Κομπόστα ροδάκινο
Θαλασσινές γεύσεις και τσιπουράκι
Κατηγορία: Τσιπουροκαταστάσεις και άλλα...

Μενού

  • Σουφλέ μανιταριών
  • Μπουγιουρντί
  • Παντζαροσαλάτα
  • Ντοματοσαλάτα πολύχρωμη
  • Κολιοί στον φούρνο με ντοματούλα
  • Γαύρος σαγανάκι
  • Γαρίδες σαγανάκι