Σαββατόβραδο με τσιπουράκι και φίλους

Ο cooklos είναι "παρεΐστικο" στέκι, για αυτό άλλωστε έχουμε και το φόρουμ ώστε να μας λες τις σκέψεις σου και να φέρνουμε όλα τα cooklakia παρέα (παρένθεση). Η παρένθεση ήταν απαραίτητη για να καταλάβεις γιατί μας αρέσουν οι τσιπουροκαταστάσεις με φίλους στο σπίτι τα βράδια του Σαββάτου. Αν είσαι άνθρωπος του clubing μάλλον δε σου λένε και πολλά. Αν όμως μας νοιώθεις, δες το μενού που σου προτείνουμε, κάλεσε τους φίλους σου στο σπίτι και δε θα απογοητευθείς.

Για το Σάββατο βράδυ ο cooklos σου προτείνει  φάβα, πατατοκροκέτες, κολοκυθάκια τηγανιτά, μελιτζάνες τηγανιτές, ντιπ γιαουρτιού και  πιπερονάτη. Περίμενε όμως γιατί εδώ ετοιμάζουμε ελληνικό μενού και δε σταματάμε έτσι εύκολα. Σου προτείνουμε να έχεις "πρόχειρα" επίσης μια χτυπητή μακεδονίας, μια τηγανιά θεσσαλονίκης καθώς και κεφτεδάκια τηγανιτά.

Αν μετά από όλη την παραπάνω υπερβολή θέλετε ένα γλυκάκι, σου προτείνουμε να έχεις έτοιμα μικρά σε όγκο αλλά γευστικά τρουφάκια.

Σε όλα τα παραπάνω μη ξεχάσεις να έχεις στο σπίτι άφθονο τσίπουρο και σου εγγυούμαστε πως όταν οι άλλοι θα γυρίζουν από το club εσύ ακόμα θα τα λες με την παρέα σου.

Καλά να περάσετε.

Συνοπτικά οι συνταγές

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. φέτα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης (ψητές)
  • ⅓ καυτερή πιπεριά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε σε μίξερ όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.
  2. Στο σερβίρισμα, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω από την χτυπητή.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φάβα
  • 4 κρεμμύδια
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1500ml. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το σερβίρισμα

  • ½ κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε για 30 λεπτά τη φάβα σε κρύο νερό. Πετάμε το νερό και ξεπλένουμε την φάβα.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την φάβα και το νερό και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φάβα, ανάλογα με το πόσο βραστερή είναι.
  3. Ξαφρίζουμε τους αφρούς που βγάζει κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
  4. Μόλις μαλακώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την κάνουμε κρέμα με τη βοήθεια ενός ραβδομίξερ ή περνώντας την λίγη-λίγη από μούλτι.
  5. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέσα στη φάβα και ανακατεύουμε.
  6. Παίρνουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις τρίβουμε με αλάτι και ξύδι. Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό.
  7. Σερβίρουμε βάζοντας στο κέντρο της φάβας κρεμμύδι με μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.σ. κοφτό πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας ζεστά.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

για τις κροκέτες

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

για το πανάρισμα

  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε τις πατάτες και έπειτα τις διαλύουμε να γίνουν πουρές.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις κροκέτες. Ζυμώνουμε καλά και αρχίζουμε να πλάθουμε σε κυλίνδρους τις κροκέτες μας ή σε στρόγγυλα σχήματα. Όσο πλάθουμε βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νεράκι για να μην κολλάει η ζύμη πάνω τους.
  3. Περνάμε από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.
  4. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες μας από έξω.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 30 πιπεριές κέρατα
  • 6 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 συσκευασία ντομάτες κονκασέ εμπορίου
  • 1 φλιτζ. φέτα ή λευκό τυρί
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, τις τρυπάμε με πιρούνι και τηγανίζουμε στα ¾ του φλιτζ. ελαιόλαδο.
  2. Τις τοποθετούμε σε σακούλα την οποία κλείνουμε, για να ιδρώσουν και να καθαριστούν πιο εύκολα οι μεμβράνες τους.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C.
  4. Σε πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε στρώσεις πιπεριές (αφού τις καθαρίσουμε από μεμβράνες και κοτσάνια). Μια στρώση ντομάτα κονκασέ, μπαχαρικά, μαϊντανό και μια στρώση φέτα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά .
  5. Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C. Ψήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

για τα κολοκυθάκια

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το κουρκούτι

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 φλιτζ. μπύρα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα αφήνουμε σε αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους για μισή ώρα και στραγγίζουμε.
  3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα περνάμε από το κουρκούτι.
  4. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  6. Σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 ποτήρι γάλα ελαφρά αλατισμένο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες ή σε μακρόστενες φέτες πάχους περίπου 4εκ.
  2. Αφήνουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα για να φύγει η πικρίλα τους και τις στραγγίζουμε.
  3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις περνάμε από το γάλα και μετά από το αλεύρι.
  4. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 1 κιλό πράσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  3. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
  5. Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά βιολογικά
  • 300γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 250γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 250γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 1 σφηνοπότηρο μπράντι ή κονιάκ
  • τρούφα για την επικάλυψη

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε στρόγγυλες μπουκίτσες και τις βάζουμε για 1½ ώρα στην κατάψυξη.
  2. Τις βγάζουμε από την κατάψυξη, τις βρέχουμε με λίγο μπράντι και τις περνάμε από τρούφα.
  3. Τοποθετούμε τις τρούφες σε μικρά χαρτάκια για γλυκά και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 2-3 τεμ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να πάρει απαλή υφή το μίγμα.
  2. Σερβίρουμε σε μπολ.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Περισσότερα μενού της κατηγορίας

Τσι τσι με τσίπουρο
Κατηγορία: Τσιπουροκαταστάσεις και άλλα...

Μενού

  • Μελιτζάνες στο ταψί
  • Καυτερή πιπεριά ψητή
  • Αντίδια βραστά με φέτα και ντομάτα
  • Μπαρλίβα
  • Φέτα στο πήλινο
  • Πανδαισία με βινεγκρέτ πορτοκαλιού
  • Πατάτες φούρνου με τη φλούδα
  • Τηγανιά με τσίπουρο
  • Πανσέτες χοιρινές στο φούρνο
  • Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και μπέικον
  • Χωριάτικα λουκάνικα τηγανητά
  • Κομπόστα ροδάκινο
Ιδανικές τσιπουροκαταστάσεις για τις γιορτές
Κατηγορία: Τσιπουροκαταστάσεις και άλλα...

Μενού

  • Πατατοσαλάτα
  • Μανιτάρια στο τηγάνι
  • Κολοκυθοκεφτέδες
  • Ντοματοσαλάτα με παξιμαδάκια ή φρυγανιές
  • Γαύρος στο λάδι
  • Σαρδέλες φούρνου
  • Μυδοπίλαφο
  • Κρεμ καραμελέ