Πατατοκροκέτες

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

για τις κροκέτες

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

για το πανάρισμα

  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε τις πατάτες και έπειτα τις διαλύουμε να γίνουν πουρές.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις κροκέτες. Ζυμώνουμε καλά και αρχίζουμε να πλάθουμε σε κυλίνδρους τις κροκέτες μας ή σε στρόγγυλα σχήματα. Όσο πλάθουμε βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νεράκι για να μην κολλάει η ζύμη πάνω τους.
  3. Περνάμε από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.
  4. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες μας από έξω.

Αυτό το ήξερες;

  • Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4-6 άτομα