Πατατοκροκέτες

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4-6 άτομα

Υλικά συνταγής

για τις κροκέτες

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

για το πανάρισμα

  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε τις πατάτες και έπειτα τις διαλύουμε να γίνουν πουρές.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις κροκέτες. Ζυμώνουμε καλά και αρχίζουμε να πλάθουμε σε κυλίνδρους τις κροκέτες μας ή σε στρόγγυλα σχήματα. Όσο πλάθουμε βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νεράκι για να μην κολλάει η ζύμη πάνω τους.
  3. Περνάμε από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.
  4. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες μας από έξω.

Αυτό το ήξερες;

Η ιστορία της πατάτας στην Ελλάδα

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον ελληνικό λαό, διέταξε να ξεφορτώνονται επιδεικτικά τα φορτία με πατάτες στην αποβάθρα του Ναυπλίου κι έπειτα να φρουρούνται αυστηρά. Έτσι, ο λαός θεώρησε πως η πατάτα ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Σιγά σιγά ο κόσμος επιχειρούσε να τις κλέψει υπό την ανοχή των φρουρών, οι οποίοι είχαν διαταγές να κάνουν τα στραβά μάτια. Σύντομα όλο το φορτίο είχε κλαπεί και η εισαγωγή είχε πετύχει.

Συμμετέχεις και εσύ...

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Αγκιναροκεφτέδες Αγκινάρες, Αλεύρι, Μπέικιν πάουντερ, Μπύρα, Δυόσμος, Μαϊντανός, Κρεμμύδι ξερό, Αυγό, Κεφαλοτύρι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Τυρί (όλα τα είδη)
Κροκέτες σπανάκι Σπανάκι, Αυγό, Μαργαρίνη, Κρεμμύδι ξερό, Τυρί (όλα τα είδη), Κεφαλοτύρι, Ψωμί - Αρτοσκευάσματα, Μοσχοκάρυδο, Αλάτι, Πιπέρι, Φρυγανιά, Ελαιόλαδο - Λάδι
Κολοκυθοκεφτέδες Κολοκυθάκι, Κρεμμύδι ξερό, Κρεμμύδι φρέσκο, Δυόσμος, Άνηθος, Αυγό, Κεφαλοτύρι, Αλεύρι, Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Τυρί (όλα τα είδη)
Πατατοκεφτέδες Πατάτες, Αυγό, Κρεμμύδι ξερό, Μαϊντανός, Δυόσμος, Κεφαλοτύρι, Τυρί (όλα τα είδη), Γραβιέρα, Ρίγανη, Αλεύρι, Αλάτι, Πιπέρι
Κεφτεδάκια λαχανικών Κολοκυθάκι, Μελιτζάνα, Πατάτες, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κρεμμύδι ξερό, Μαϊντανός, Δυόσμος, Φρυγανιά, Αυγό, Αλεύρι, Ρίγανη, Άχνη - Ζάχαρη, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Κουνουπίδι τηγανιτό Κουνουπίδι, Αυγό, Γιαούρτι, Κεφαλοτύρι, Αλεύρι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Τυρί (όλα τα είδη)
Αγκινάρες Φλωρεντίν Αγκινάρες, Σπανάκι, Βούτυρο, Γάλα, Αυγό, Αλεύρι, Κεφαλοτύρι, Μοσχοκάρυδο, Λεμόνι, Αλάτι, Πιπέρι, Τυρί (όλα τα είδη)
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης Ντομάτα - Ντοματίνια, Κρεμμύδι φρέσκο, Κρεμμύδι ξερό, Φρυγανιά, Αλεύρι, Αυγό, Γραβιέρα, Μαϊντανός, Δυόσμος, Πάπρικα, Ρίγανη, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Τυρί (όλα τα είδη)
Φριτάτα με πατάτα και κεφαλοτύρι Αυγό, Κρέμα γάλακτος, Κεφαλοτύρι, Πατάτες, Κρεμμύδι ξερό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Σκόρδο, Βασιλικός, Αλάτι, Πιπέρι, Τυρί (όλα τα είδη)
Μανιτάρια πορτομπέλο σοτέ Μανιτάρια πορτομπέλο, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρεμμύδι ξερό, Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Λεμόνι, Μοσχοκάρυδο, Αλάτι, Πιπέρι, Μανιτάρια (όλα τα είδη), Τυρί (όλα τα είδη)