Τρουφάκια

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά βιολογικά
  • 300γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 250γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 250γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 1 σφηνοπότηρο μπράντι ή κονιάκ
  • τρούφα για την επικάλυψη

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε στρόγγυλες μπουκίτσες και τις βάζουμε για 1½ ώρα στην κατάψυξη.
  2. Τις βγάζουμε από την κατάψυξη, τις βρέχουμε με λίγο μπράντι και τις περνάμε από τρούφα.
  3. Τοποθετούμε τις τρούφες σε μικρά χαρτάκια για γλυκά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

  • Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Μπολ
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 40 τεμάχια

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας