Ιδιότητες σταφυλιού

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Οι βασικές ποικιλίες της ελληνικής σταφίδας είναι η σουλτανίνα και η κορινθιακή. Είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνες A,B,C και σε κάλιο, ενώ η φλούδα του περιέχει ρεσβερατρόλη, ένα πολύτιμο φυτικό συστατικό. Έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης, βοηθά στην πέψη, μάχεται τα μικρόβια και ενισχύει τα επίπεδα των οιστρογόνων.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Γλυκό σταφύλι με καρύδι
Γλυκό σταφύλι με καρύδι

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού

Φρουτοσαλάτα του Σεπτέμβρη
Φρουτοσαλάτα του Σεπτέμβρη

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Φρούτων, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά

Γλυκό σταφύλι

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας

Παρμεζάνα με σταφύλι
Παρμεζάνα με σταφύλι

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Αλλαντικά Τυριά, Τυριά

Γκασπάτσο λευκή με αμύγδαλα

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες

Φρουτοσαλάτα με μέντα

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Φρούτων