Το πεπόνι είναι πηγή αντιοξειδωτικών καθώς περιέχει βιταμίνη C και Β-καροτίνη. Όσο πιο ώριμο τρώμε το πεπόνι τόσο πιο πλούσιο σε περιεκτικότητα Β-καροτίνης είναι! Εκτός από τα παραπάνω περιέχει...
Φρουτοσαλάτα με μέντα
Υλικά συνταγής
- 1¼ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέντα ψιλοκομμένη και μερικά φύλλα για ντεκόρ
- 2 φλιτζ. ώριμο πεπόνι κομμένο σε κύβους
- 300γρ. φράουλες κομμένες στα 4
- 1 φλιτζ. σουλτανίνα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι το κρασί και τη ζάχαρη. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 2 λεπτά έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μέντα.
- Σε μπολ, βάζουμε όλα τα φρούτα καθαρισμένα και κομμένα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το κρασί όσο ακόμα είναι ζεστό.
- Ανακατεύουμε να πάει παντού. Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο έως 6 ώρες).
- Σερβίρουμε σε μπολάκια κρύο και γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.
Αυτό το ήξερες
Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...
Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Οι βασικές ποικιλίες της ελληνικής σταφίδας είναι η σουλτανίνα και η κορινθιακή. Είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνες A,B,C και σε κάλιο, ενώ η φλούδα του περιέχει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6376
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο