Φρουτοσαλάτα με μέντα

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1¼ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέντα ψιλοκομμένη και μερικά φύλλα για ντεκόρ
  • 2 φλιτζ. ώριμο πεπόνι κομμένο σε κύβους
  • 300γρ. φράουλες κομμένες στα 4
  • 1 φλιτζ. σουλτανίνα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι το κρασί και τη ζάχαρη. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 2 λεπτά έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μέντα.
  3. Σε μπολ, βάζουμε όλα τα φρούτα καθαρισμένα και κομμένα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το κρασί όσο ακόμα είναι ζεστό.
  4. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο έως 6 ώρες).
  5. Σερβίρουμε σε μπολάκια κρύο και γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.

Αυτό το ήξερες

Το πεπόνι είναι πηγή αντιοξειδωτικών καθώς περιέχει βιταμίνη C και Β-καροτίνη. Όσο πιο ώριμο τρώμε το πεπόνι τόσο πιο πλούσιο σε περιεκτικότητα Β-καροτίνης είναι! Εκτός από τα παραπάνω περιέχει...
Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...
Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Οι βασικές ποικιλίες της ελληνικής σταφίδας είναι η σουλτανίνα και η κορινθιακή. Είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνες A,B,C και σε κάλιο, ενώ η φλούδα του περιέχει...

Σχόλια

Από τον Ελένη82 την ημ/νία 06/19/2013 - 16:03
Μπράβο παιδιά! Πολύ καλή η συνταγή! Είναι ό,τι πρέπει με αυτή τη ζέστη...

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3800 Εμφανίσεις σήμερα: 0