Φρουτοσαλάτα του Σεπτέμβρη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 μήλα
  • 2-4 σύκα
  • 1 μικρό τσαμπί σταφύλια
  • 1 μπανάνα
  • 2 νεκταρίνια
  • 2 φέτες ανθότυρο
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα ωμά
  • 2 κ.σ. φουντούκια
  • λίγη κανέλα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα. Κόβουμε το ανθότυρο σε μπουκιές και βάζουμε απο πάνω ενα κομματάκι σύκο. Το σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγη κανέλα.
  2. Βάζουμε στο κέντρο της πιατέλας τα σταφύλια και περιμετρικά τα καναπεδάκιαΟρεκτικά κρύα. Συνήθως, ψωμί κομμένο σε τετράγωνα ή τρίγωνα σχήματα και αλειμμένο με διάφορα μίγματα. με σύκο. Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα κόβουμε. Τα απλώνουμε στη πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Οι βασικές ποικιλίες της ελληνικής σταφίδας είναι η σουλτανίνα και η κορινθιακή. Είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνες A,B,C και σε κάλιο, ενώ η φλούδα του περιέχει...
Το σύκο δεν υπάρχει τυχαία στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, προκαλεί δηλαδή έντονο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3754 Εμφανίσεις σήμερα: 1