Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Γλυκό σταφύλι
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό σταφύλια σουλτανίνα
- 750γρ. ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζ. νερό
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 βάζα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα σταφύλια.
- Σε κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζουμε μόνα τους τα σταφύλια ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά τους για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα.
- Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε το γλυκό μας να δέσει, ενώ ξαφρίζουμε ενδιάμεσα για να γίνει διάφανο. Μόλις δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Βάζουμε ζεστό το γλυκό στα βάζα, σφραγίζουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Αυτό το ήξερες
Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Οι βασικές ποικιλίες της ελληνικής σταφίδας είναι η σουλτανίνα και η κορινθιακή. Είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνες A,B,C και σε κάλιο, ενώ η φλούδα του περιέχει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6888
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο