Γλυκό σταφύλι

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό σταφύλια σουλτανίνα
  • 750γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζ. νερό
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα σταφύλια.
  2. Σε κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζουμε μόνα τους τα σταφύλια ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά τους για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα.
  3. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε το γλυκό μας να δέσει, ενώ ξαφρίζουμε ενδιάμεσα για να γίνει διάφανο. Μόλις δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα και αποσύρουμε από την φωτιά.
  4. Βάζουμε ζεστό το γλυκό στα βάζα, σφραγίζουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Οι βασικές ποικιλίες της ελληνικής σταφίδας είναι η σουλτανίνα και η κορινθιακή. Είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνες A,B,C και σε κάλιο, ενώ η φλούδα του περιέχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5168 Εμφανίσεις σήμερα: 0