Βελουτέ σούπα πεσκανδρίτσας

Βελουτέ σούπα πεσκανδρίτσας

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1-1½ κιλό πεσκανδρίτσα
  • 1 κεφάλι σολομού
  • 1½ λίτρο νερό
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 πατάτες (προαιρετικά)
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 καρότα
  • 6-8 κόκκοι πιπέρι
  • 6-8 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το κεφάλι του σολομού και την πεσκανδρίτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό).
  2. Βγάζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα ψάρια σε πιατέλα, περνάμε το ζωμό που έχουμε στη κατσαρόλα από σήτα για να μην μείνει μέσα κανένα κοκκαλάκι και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Το μπαχάρι, τη δάφνη και το πιπέρι τα πετάμε.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, τη ντομάτα και τα κρεμμύδια, όλα σε κύβους μέτριου μεγέθους κομμένα. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  4. Ταυτόχρονα, καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κόκκαλα.
  5. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά τα πολτοποιούμε με τη βοήθεια ραβδομπλέντερ ή σιγά-σιγά σε μούλτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά χυμό λεμονιού τόσο όσο να είναι για τα προσωπικά μας γούστα ξινό.
  6. Τα καθαρισμένα ψάρια τα σερβίρουμε χωριστά ή τα προσθέτουμε κι αυτά στη σούπα.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookon
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4-6 άτομα

Δες επίσης...

Ψαρόσουπα πικάντικη με ντομάτα

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Σούπες, Σούπες με ψάρια
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό από διάφορα βραστόψαρα 400γρ. γαρίδες (προαιρετικά) 2 καρότα τριμμένα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο...

Μπακαλιάρος κοκκινιστός με λαχανικά

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 κιλά φιλέτα μπακαλιάρου 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες πάχους 4 εκατοστών...

Ψαρόσουπα με κρόκο Κοζάνης

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Σούπες, Σούπες με ψάρια
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό ψάρι (μπακαλιάρος, πεσκανδρίτσα ή μπαρμπούνια) 500γρ. πετρόψαρα (χάνο, γύλο, δράκαινα, καπόνια) ⅓ κ.γ....

Ριγκατόνι με θράψαλα

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό 700γρ. θράψαλα σε ροδέλες 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1...

Θράψαλα γιαχνί

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 700γρ. θράψαλα σε ροδέλες 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 φλιτζ. μαϊντανός...

Καλαμαράκια με πατάτες γιαχνί

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Κεφαλόποδα
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό καλαμαράκια 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο...