Μπακαλιάρος κοκκινιστός με λαχανικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά φιλέτα μπακαλιάρου
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες πάχους 4 εκατοστών
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 500γρ. τοματοχυμός
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κλαδάκι ρίγανη
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τα πράσα και τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα πράσα.
  2. Ανακατεύουμε καλά και όταν πάρουν λάδι όλα τα υλικά προσθέτουμε τον τοματοχυμό, αλάτι, πάπρικα και πιπέρι. Προσθέτουμε και νερό τόσο όσο σχεδόν να σκεπάζει τα λαχανικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε για 20 λεπτά το βράσιμο, ελέγχουμε τις πατάτες και αν χρειάζεται συνεχίζουμε λίγο ακόμη το μαγείρεμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στο φαγητό και μόλις πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  4. Αφήνουμε για μερικά λεπτά το φαγητό να πάρει το άρωμα από το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Οι πρώτοι που πάστωσαν μπακαλιάρο ήταν οι Βάσκοι και το ονόμασαν το ψάρι του βουνού. Στην Ελλάδα ο μπακαλιάρος έφτασε τον 15ο αιώνα. Η νηστεία της Σαρακοστής μας επιτρέπει να τρώμε ψάρι 2 φορές, του...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2583 Εμφανίσεις σήμερα: 1