Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
  Τηγανητές μελιτζάνες σε κουρκούτι με ντιπ πάπρικας
Υλικά συνταγής
για τις μελιτζάνες
- 1 κιλό μελιτζάνες
 - 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
για το κουρκούτι
- 2 κούπες αλεύρι
 - 2 κ.σ. λάδι
 - 2 φλιτζ. μπύρα
 
για το ντιπ πάπρικας
- 3 μεγάλες ντομάτες
 - 1 πιπεριά φλωρίνης
 - 1 πιπεριά τσούσκα (καυτερή)
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 - ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (μία χούφτα περίπου)
 - 1 γεμάτη κ.γ. κάπαρη
 - 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο γλυκό
 - 1 κ.γ. λεμόνι
 - 1 κ.γ. ξύδι
 
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Για το ντιπ πάπρικας: ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σ' ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
 - Κάνουμε το κουρκούτι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα.
 - Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 4εκ.
 - Αφήνουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα για να φύγει η πικρίλα τους και τις στραγγίζουμε.
 - Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις περνάμε από το κουρκούτι.
 - Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
 - Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με το ντιπ πάπρικας.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 12245 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο