Ντοματοκεφτέδες νηστίσιμοι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. ντοματίνια κομμένα σε μικρά ζάρια
  • 1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε μικρά ζάρια
  • 4 κ.σ. χυμός ντομάτας
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • 8 κ.σ. αλεύρι (περίπου)
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τις ντομάτες. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε το μείγμα μας να γίνει χυλός, ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός.
  2. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. ρίχνοντας με κουτάλι της σούπας από το μείγμα. Μόλις ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από την μια πλευρά οι ντοματοκεφτέδες, τους γυρνάμε από την άλλη. Βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν.
  3. Τους σερβίρουμε ζεστούς και κρύους.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9112 Εμφανίσεις σήμερα: 3