Μελιτζάνες και πιπεριές με σάλτσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (11 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες
  • 2 μελιτζάνες
  • 3-4 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κουτί κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. εμπορίου 500γρ.
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκάκια και μετά σε τέσσερα κομμάτια. Τις βάζουμε για μισή ώρα σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
  2. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις πιπεριές και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη σκάσουν στο τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.. Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά τις πιπεριές. Στραγγίζουμε Τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε το τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες στο τηγάνι να πάρουν μία βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. με τη σάλτσα ντομάτας. Στο τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένη, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση.
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αφού αποσύρουμε τις πιπεριές από τη φωτιά, τις τοποθετούμε σε σακούλα μαγειρικής για να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 37835 Εμφανίσεις σήμερα: 7