Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Λαχανικά με σος βαλσάμικου
Υλικά συνταγής
- 200γρ. κολοκυθάκια
- 200γρ. μελιτζάνες
- 200γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 2 πιπεριές κίτρινες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε κομμάτια.
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα λαχανικά σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ρίγανη. Ψήνουμε σε σχάρα τα λαχανικά ή σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν.
- Ετοιμάζουμε σε κατσαρολάκι τη σος. Βάζουμε το βαλσάμικο και το μέλι σε μέτρια θερμοκρασία και το γλασάρουμε μέχρι να βγάλει σε όλη του την επιφάνεια χοντρές φουσκάλες.
- Βάζουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με τη σος. Προαιρετικά, μπορούμε να συνοδεύσουμε και με γιαούρτι.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 18612
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο