Τάρτα με σπαράγγια

please share me:)

Βαθμολογία

No votes yet

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
  • 3 κ.σ. νερό πολύ κρύο

για την γέμιση

  • ½ ματσάκι σπαράγγια
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300γρ. μυζήθρα ανάλατη
  • 200γρ. κατίκι Δομοκού ή ανεβατό
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό ή 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε λεκάνη μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
  3. Στη συνέχεια ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. φύλλο και βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
  4. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βάζουμε σε κοχλάζον νερό για 3 λεπτά να βράσουν.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και τα λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα σπαράγγια κι ανακατεύουμε. Απλώνουμε πάνω στην τάρτα μας τα τυριά και από πάνω πιέζουμε τα σπαράγγια. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Βάλτε την λεκάνη για το ζύμωμα στο ψυγείο για να είναι δροσερή.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookon
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 6 - 8 άτομα

Δες επίσης...

Κις με καλοκαιρινά λαχανικά

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για την τάρτα 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125γρ. βούτυρο 1 αυγό 1 κ.γ. κοφτή αλάτι 3 κ.σ...

Τάρτα με τέσσερα τυριά

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη τάρτα 250γρ. αλεύρι 1 αυγό 125γρ. φρέσκο βούτυρο 3 κ.σ. κρύο νερό 1 κ.γ. αλάτι...

Τυροπιτάκια με σουσάμι και μυρωδικά

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 6 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο ½ φλιτζ. βούτυρο ανάλατο 1 φλιτζ. γάλα 250γρ. τυρί [qtip:φέτα|ΠΟΠ τυρί της...

Κασιόπιτα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 φλιτζ. αλεύρι 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 φλιτζ. κεφίρ ή ξινόγαλο 2 αυγά 1½ φλιτζ. φέτα τριμμένη...

Τάρτα με σολομό και σπανάκι

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για την τάρτα 250γρ. αλεύρι 1 αυγό 125γρ. φρέσκο βούτυρο 1 κ.γ. αλάτι λίγο βούτυρο για το...

Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Κρέπες, Αλμυρές κρέπες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τις κρέπες 2 ½ φλιτζ. γάλα 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 αυγά ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ....