Κις με καλοκαιρινά λαχανικά

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για την τάρτα

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
  • 3 κ.σ. νερό πολύ κρύο

για τη γέμιση

  • 1 πιπεριά κόκκινες κομμένες σε φέτες
  • ¼ φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ζάρια
  • 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε ζάρια
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζ. μοτσαρέλα
  • ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε παγωμένη επιφάνεια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, τυλιγμένη με μεμβράνη.
  3. Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι τη ζύμη μέσα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
  4. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Κόβουμε τη μελιτζάνα και την αφήνουμε για μισή ώρα σε νερό με χυμό λεμονιού και αλάτι. Στραγγίζουμε. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το μπέικον και τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.. Σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν ελαφρά και να μαλακώσουν.
  6. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε την τάρτα. Κόβουμε από πάνω κομματάκια την μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες. και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
  8. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγα βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2704 Εμφανίσεις σήμερα: 0