Τάρτα με τέσσερα τυριά
Υλικά συνταγής
για τη τάρτα
- 250γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 125γρ. φρέσκο βούτυρο
- 3 κ.σ. κρύο νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
για τη γέμιση
- 1 φλιτζ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
- ½ φλιτζ. μανούριΤυρί από τυρόγαλα. Παρασκευάζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι επιτραπέζιο τυρί και τρώγεται φρέσκο. Αν παλαιωθεί είναι κατάλληλο για μακαρονάδες. τριμμένο
- 1 φλιτζ. τυρί κρέμα
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
- 1 αυγό
- 200ml κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ρίγανη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε παγωμένη επιφάνεια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι τη ζύμη μέσα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
- Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε το αυγό και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα τυριά και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι, ρίγανη και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και απλώνουμε στην τάρτα. Από πάνω απλώνουμε την πιπεριά.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν την μεταφέρουμε σε πιατέλα και την κόψουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 18279
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο