Τάρτα σπανάκι με καλαθάκι Λήμνου

Τάρτα σπανάκι με καλαθάκι Λήμνου

please share me:)

Βαθμολογία

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτα (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
  • 500γρ. σπανάκι, μικρά φύλλα χωρίς κοτσάνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2-3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • 200γρ. καλαθάκι Λήμνου
  • τριμμένη γραβιέρα για γαρνίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει καστανό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να μαλακώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει λίγο.
  4. Χτυπάμε με σύρμα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Ρίχνουμε 2 κ.σ. σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Λαδώνουμε το σκεύος της τάρτας και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχει κάθετα στο σκεύος.
  7. Πασπαλίζουμε με μια κουταλιά σιμιγδάλι για να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης.
  8. Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε για να έχει το ίδιο ύψος παντού.
  9. Κόβουμε σε μεγάλους κύβους το καλαθάκι και βάζουμε τα κομμάτια σποραδικά μέσα στη γέμιση.
  10. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
  11. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Αυτό το ήξερες;

  • Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
  • Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookon
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 6-8 άτομα

Δες επίσης...

Τάρτα με σέσκουλα και σεβρ

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 φύλλο σφολιάτα (ολικής άλεσης κατά προτίμησης) 500γρ. σέσκουλα, μικρά φύλλα χωρίς κοτσάνια 1 κρεμμύδι ξερό...

Τάρτα με σολομό και σπανάκι

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για την τάρτα 250γρ. αλεύρι 1 αυγό 125γρ. φρέσκο βούτυρο 1 κ.γ. αλάτι λίγο βούτυρο για το...

Τάρτα με πράσα σπανάκι και φέτα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 φύλλο σφολιάτας (στρόγγυλο κατά προτίμηση) 2 πράσα σε ροδέλες 200γρ. σπάνακι φρέσκο 3 κρεμμυδάκια...

Κις με καλοκαιρινά λαχανικά

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για την τάρτα 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125γρ. βούτυρο 1 αυγό 1 κ.γ. κοφτή αλάτι 3 κ.σ...

Κρέπες με σπανάκι και κοτόπουλο

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Κρέπες, Αλμυρές κρέπες, Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τις κρέπες αλεύρι περίπου 3 κούπες 3 κούπες γάλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη [qtip:μαργαρίνη|...

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Κατηγορία: Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής ½ κιλό ντοματάκια σαντορίνης 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 κ.σ. [qtip:φρυγανιά|Ξεραμένες...