Τάρτα σπανάκι με καλαθάκι Λήμνου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτα (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
  • 500γρ. σπανάκι, μικρά φύλλα χωρίς κοτσάνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2-3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • 200γρ. καλαθάκι Λήμνου
  • τριμμένη γραβιέρα για γαρνίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει καστανό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να μαλακώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα., για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει λίγο.
  4. Χτυπάμε με σύρμα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Ρίχνουμε 2 κ.σ. σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Λαδώνουμε το σκεύος της τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή. και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχει κάθετα στο σκεύος.
  7. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μια κουταλιά σιμιγδάλι για να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης.
  8. Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε για να έχει το ίδιο ύψος παντού.
  9. Κόβουμε σε μεγάλους κύβους το καλαθάκι και βάζουμε τα κομμάτια σποραδικά μέσα στη γέμιση.
  10. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
  11. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Αυτό το ήξερες

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9131 Εμφανίσεις σήμερα: 0