Σπανακοτυρόπιτα με ωμό σπανάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.7 (11 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη φύλλο

  • 500γρ. αλεύρι περίπου
  • λίγη μαγιά
  • λίγο αλάτι
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. ξύδι
  • νισεστέςΤο άνθος του σιταριού. Κάνει την ίδια δουλειά με το κορνφλάουρ, χρησιμοποιείται δηλαδή για το δέσιμο κρέμας ή σάλτσας στη ζαχαροπλαστική, αλλά και στις πίτες για το άνοιγμα του φύλλου. όσο χρειαστεί
  • νερό όσο πάρει να γίνει η ζύμη ούτε πολλή μαλακή ούτε σκληρή

για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι
  • περίπου 250γρ.-300γρ. άγρια χόρτα (παζιά, τσουκνίδα κλπ.)
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. αλεύρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 300γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 1 ταψί

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το φύλλο. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό.
  2. Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νισεστέ. Νερό προσθέτουμε λίγο-λίγο και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας θέλουμε να γίνει εύπλαστη, αλλά όχι πολύ μαλακή.
  3. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί 45 λεπτά με 1 ώρα.
  4. Στη συνέχεια πιάνουμε τη ζύμη, τη ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια (σε μέγεθος λεμονιού).
  5. Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα, καλύπτοντας τις μπάλες της ζύμης με νισεστέ.
  6. Καθαρίζουμε, κόβουμε τα σπανάκια και τα πλένουμε καλά. Τα στίβουμε καλά να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  7. Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε στον πάτο τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ένα-ένα.
  8. Προσθέτουμε όλο το μίγμα και από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.
  9. Αν τα φύλλα προεξέχουν έξω από το ταψί τα τυλίγουμε.
  10. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

Αυτό το ήξερες

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να φύγουν τα υγρά ρίχνουμε στα πλυμένα και κομμένα χόρτα και το σπανάκι περίπου 1 κοφτή κ.σ. αλάτι, ανακατεύουμε, τα αφήνουμε περίπου 2 ώρες και κατόπιν στραγγίζουμε.
Το αλάτι το ρίχνουμε αφού ανακατέψουμε ελαφρώς τη μαγιά με το νερό και το αλεύρι.
Τα χειροποίητα φύλλα χρειάζονται περισσότερο λάδωμα σε σχέση με τα έτοιμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 16322 Εμφανίσεις σήμερα: 1