Χορτόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 400γρ. σπανάκι
  • 300γρ. σέσκουλα
  • 300γρ. ζοχοί
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 200γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα..
  2. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα και προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία για την πίτα.
  5. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  6. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  7. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  8. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  9. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
  10. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  11. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  12. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  13. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  14. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.

Αυτό το ήξερες

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.   

Σχόλια

Από τον Σοφία κτενιδου την ημ/νία 12/04/2018 - 09:36
Υπέροχη απλή και πολύ νοστιμότατη συνταγή είναι τελεια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7534 Εμφανίσεις σήμερα: 0