Σπανάκι γιαχνί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (16 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • λίγο νερό
  • 1-2 λεμόνια (ο χυμός του)
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις το αχνίσουμε προσθέτουμε τη ντομάτα. Προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά. Ελέγχουμε τα υγρά του ενδιάμεσα.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 26674 Εμφανίσεις σήμερα: 0