Σπανακόρυζο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
  • ¾ φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό ζεστό
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. το σπανάκι. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 με 10 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3942 Εμφανίσεις σήμερα: 1