Αρακάς λαδερός με κοκκάρια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια στιφάδο ολόκληρα
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα κοκκάρια για περίπου 4 λεπτά, να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα., αλλά όχι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά, ζάχαρη, χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά και το φαγητό μας μείνει με το λάδι.
  4. Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  5. Σερβίρουμε και ζεστό και κρύο.

Αυτό το ήξερες

Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Εάν θέλουμε λίγο πιο μεστή γεύση στο φαγητό μαζί με τον άνηθο προσθέτουμε και 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1717 Εμφανίσεις σήμερα: 0