Σουπιές στιφάδο

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σουπιές
  • 700γρ. κρεμμυδάκια στιφάδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 50ml ξύδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τις σουπιές, τις ζεματάμε για 10 λεπτά και τις κόβουμε σε μπουκιές ή λωρίδες.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τις σουπιές και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το ξύδι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, για 40 λεπτά περίπου.
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 - 6 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν αγοράσουμε φρέσκιες σουπιές, για να τις καθαρίσουμε πρέπει να βγάλουμε το κόκαλο από την ράχη τους, την πέτσα, τα εντόσθια και το σακουλάκι με το μελάνι. Οι κατεψυγμένες αναφέρουν αν είναι καθαρισμένες στην συσκευασία.