Χταπόδι στιφάδο

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 700γρ. κρεμμυδάκια στιφάδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 50ml ξύδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι, το ζεματάμε για 10 λεπτά και το κόβουμε σε μπουκιές.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το χταπόδι και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το ξύδι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, για 40 λεπτά περίπου.
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2341 Εμφανίσεις σήμερα: 1