Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
  Χταπόδι στιφάδο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χταπόδι
 - 700γρ. κρεμμυδάκια στιφάδο
 - 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
 - 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
 - 50ml ξύδι
 - 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
 - 2 φύλλα δάφνης
 - 5 κόκκους μπαχάρι
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά το χταπόδι, το ζεματάμε για 10 λεπτά και το κόβουμε σε μπουκιές.
 - Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το χταπόδι και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
 - Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το ξύδι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
 - Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, για 40 λεπτά περίπου.
 - Σερβίρουμε.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 3860 
Εμφανίσεις σήμερα: 2  
  
  
        
        



Νέο σχόλιο