Σουπιές γιαχνί

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 - 6 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες (κρατάμε το μελάνι τους και το προσθέτουμε στο τέλος ή το κρατάμε για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά με αυτό).
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε ρύζι πιλάφι.

Αυτό το ήξερες;

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν αγοράσουμε φρέσκιες σουπιές, για να τις καθαρίσουμε πρέπει να βγάλουμε το κόκαλο από την ράχη τους, την πέτσα, τα εντόσθια και το σακουλάκι με το μελάνι. Οι κατεψυγμένες αναφέρουν αν είναι καθαρισμένες στην συσκευασία.