Σουφλέ μανιταριών

Σουφλέ μανιταριών

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 6 αυγά
  • 4 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 60γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 150γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
  • 15γρ. πορτσίνι μανιτάρια αποξηραμένα
  • 280-300ml γάλα χλιαρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 75γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε σε 3 κουταλιές από το γάλα τα πορτσίνι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε τηγάνι βάζουμε το ⅓ απο το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Αμέσως προσθέτουμε τα μανιτάρια (πορτσίνι και πορτομπέλο) τον άνηθο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
  3. Σε άλλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι χωρίς να κάνει σβόλους. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα (250ml) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει.
  4. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με 1 κ.σ. νερό και σιγά-σιγά προσθέτουμε την κρέμα από το τηγάνι ανακατεύοντας διαρκώς.
  5. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε στην μαρέγκα το μείγμα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω.
  7. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα σκεύος σουφλέ και αν θέλουμε βάζουμε λαδόκολα περιμετρικά ώστε αν φουσκώσει πολύ το σουφλέ να μην χυθεί μέσα στον φούρνο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
  8. Το σερβίρουμε αμέσως γιατί όπως όλα τα σουφλέ «ξεφουσκώνει». Θα είναι από τα πιο νόστιμα σουφλέ που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν δεν σας αρέσει ο άνηθος μπορείτε να κάνετε την συνταγή με μαϊντανό.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookefi
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: πυρέξ
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 6-8 άτομα

Δες επίσης...

Σουφλέ σπανάκι

Κατηγορία: Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 60γρ. βούτυρο 75γρ. αλεύρι 720ml γάλα 10 κρόκοι αυγών 10 ασπράδια αυγών 300γρ. σπανάκι φρέσκο...

Μουσακάς με μανιτάρια

Κατηγορία: Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το μουσακά 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες 1½ κιλό μανιτάρια (αγάρικα και πλευρώτους) ελαιόλαδο 1...

Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Κρέπες, Αλμυρές κρέπες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τις κρέπες 2 ½ φλιτζ. γάλα 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 αυγά ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ....

Μουσακάς με πατάτες

Κατηγορία: Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες 1 κιλό πατάτες ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι 1 κ.γ....

Κολοκυθοκεφτέδες

Κατηγορία: Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 κολοκύθια μεγάλα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο...

Μουσακάς παραδοσιακός

Κατηγορία: Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα...