Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (9 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τις κρέπες

  • 2 ½ φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (λιωμένη και κρύα)
  • λίγο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) για το βουτύρωμα του τηγανιού

για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένα μανιτάρια λευκά
  • 1 φλιτζ. μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως.
  • 1 φλιτζ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά

για το πυρέξ

  • λίγο βούτυρο για το πυρέξ
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. ή μιξ κίτρινων τυριών
cooklila
Ποσότητα: 15-17 κρέπες

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τις κρέπες. Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο-λίγο το γάλα.
  2. Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Πριν το χρησιμοποιήσουμε, το ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό.
  4. Ζεσταίνουμε την κρεπιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι 18-20 εκ. και το βουτυρώνουμε κάθε φορά που θα ψήσουμε μια κρέπα.
  5. Αν χρησιμοποιούμε τηγάνι αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  6. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  7. Έπειτα ή ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά, τέλος ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
  8. Αφού κρυώσει η γέμιση ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τα τυριά.
  9. Γεμίζουμε τις κρέπες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί. Τις ψήνουμε στην αρχή σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για 45 λεπτά στους 160oC. Έπειτα τις αφήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία να πάρουν λίγο χρώμα.

Αυτό το ήξερες

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 23740 Εμφανίσεις σήμερα: 9