Σοτέ Μοχίτο

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνοπότηρο ρούμι

για τη μαρινάδα

  • 1 σφηνοπότηρο ρούμι
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • 1 λάιμ, ξύσμα και χυμός
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπόλ και προσθέτουμε σε αυτό το κοτόπουλο (κρατάμε τα μισά φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα). Αφήνουμε για 2 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
  2. Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  4. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, σβήνουμε με το ρούμι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
  6. Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.