Σοτέ Μοχίτο

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνοπότηρο ρούμι

για τη μαρινάδα

  • 1 σφηνοπότηρο ρούμι
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • 1 λάιμ, ξύσμα και χυμός
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπόλ και προσθέτουμε σε αυτό το κοτόπουλο (κρατάμε τα μισά φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα). Αφήνουμε για 2 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
  2. Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  4. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, σβήνουμε με το ρούμι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
  6. Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου.

Αυτό το ήξερες;

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Κοτόπουλο με εστραγκόν και γλυκολέμονο Κοτόπουλο, Εστραγκόν, Κρασί λευκό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Γλυκολέμονο - Λάιμ, Αλάτι, Πιπέρι
Κοτόπουλο σοτέ πολύχρωμο Κοτόπουλο, Πιπεριά, Ντομάτα - Ντοματίνια, Μανιτάρια λευκά, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Κρασί κόκκινο, Κρασί λευκό, Μανιτάρια (όλα τα είδη)
Κοτόπουλο με εστραγκόν και κρέμα γάλακτος Κοτόπουλο, Εστραγκόν, Κρέμα γάλακτος, Ελαιόλαδο - Λάδι, Λεμόνι, Κρασί λευκό, Αλάτι, Πιπέρι
Τζαμαϊκανή γαλοπούλα Γαλοπούλα, Γλυκολέμονο - Λάιμ, Σκόρδο, Κρεμμύδι ξερό, Τζίντζερ, Πιπέρι, Πάπρικα, Άχνη - Ζάχαρη, Ελαιόλαδο - Λάδι, Ζωμός, Αλάτι, Ρούμι
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με χυμό λάιμ και τσίλι Κοτόπουλο, Κρεμμύδι ξερό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρασί λευκό, Ζωμός, Αλάτι, Πιπέρι, Γλυκολέμονο - Λάιμ, Πιπεριά καυτερή - Τσίλι, Σκόρδο, Κύμινο
Κεφτεδάκια τηγανιτά με σάλτσα Κιμάς, Αυγό, Κρεμμύδι ξερό, Φρυγανιά, Δυόσμος, Ρίγανη, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ντομάτα - Ντοματίνια, Άχνη - Ζάχαρη
Μεθυσμένη πουλάδα Κοτόπουλο, Κρεμμύδι ξερό, Δυόσμος, Ντομάτα - Ντοματίνια, Πελτές ντομάτας, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρασί κόκκινο, Τσίπουρο, Τσικουδιά, Μαυροδάφνη, Αλάτι, Πιπέρι
Κοτόπουλο με μπάμιες Κοτόπουλο, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Πελτές ντομάτας, Μαϊντανός, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρασί λευκό, Ξύδι - Βαλσάμικο, Ζωμός, Άχνη - Ζάχαρη, Αλάτι, Πιπέρι
Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος Κοτόπουλο, Κρέμα γάλακτος, Κρασί λευκό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Μοσχοκάρυδο, Αλάτι, Πιπέρι, Μανιτάρια λευκά, Μανιτάρια (όλα τα είδη)
Κοτόπουλο στο λεπτό Κοτόπουλο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Λεμόνι, Αλάτι, Πιπέρι, Μαϊντανός