Σαρδέλες παντρεμένες γεμιστές

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

για τις σαρδέλες

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • ελαιόλαδο για να τις αλείψουμε
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα

για τη γέμιση

  • 1 φλιτζ. μαϊντανός χοντροκομμένος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ρίγανη
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες μας κρατώντας σταθερά το κεντρικό αγκάθι και τραβώντας το με κατεύθυνση προς την ουρά του ψαριού. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα μας σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Κάνουμε τη γέμιση: βάζουμε το μαϊντανό και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπεί ο μαϊντανός. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  3. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις σαρδέλες μας και τοποθετούμε τα μισά φιλέτα σε λαδωμένη σχάρα με το εξωτερικό του ψαριού να ακουμπάει στη σχάρα.
  4. Βάζουμε περίπου 1 κ.σ. από τη γέμιση σε κάθε φιλέτο και σκεπάζουμε με δεύτερο φιλέτο σαρδέλας.
  5. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη μέση της σχάρας στους 200-220οC μέχρι να ροδίσουν.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookefi
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 2-4 άτομα

Δες επίσης...

Μπακαλιάρος με πράσο και καρότα

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 κιλά φιλέτα μπακαλιάρου 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες πάχους 4 εκατοστών...

Τσιπούρες στο γκριλ με σαλάτα

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 τσιπούρες 2 σφηνοπότηρα ελαιόλαδο 1 ποτήρι νερό ή [qtip:ζωμός|Υγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά...

Σαρδέλες φούρνου

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1½ κιλό σαρδέλες 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 φλιτζ. ελαιόλαδο χυμός από 2 λεμόνια 1 κ.γ. ρίγανη...

Ξιφίας φουρνιστός με ντοματούλα

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1½ κιλό ξιφίας 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 πράσο ψιλοκομμένο ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 2 λεμόνια (ο...

Μπακαλιάρος κοκκινιστός με λαχανικά

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 κιλά φιλέτα μπακαλιάρου 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες πάχους 4 εκατοστών...

Κολιοί με μανιτάρια στο φούρνο

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τους κολιούς 4 κολιοί (300-350γρ./καθένας) 200γρ. μανιτάρια αγάρικα ολόκληρα 2 μανιτάρια πορτομπέλο...