Μπακαλιάρος με πράσο και καρότα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά φιλέτα μπακαλιάρου
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες πάχους 4 εκατοστών
  • 500γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3-4 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κλαδάκι ρίγανη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τα πράσα και τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και προσθέτουμε το νερό. Όταν χυλώσουν προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε για 20 λεπτά το βράσιμο. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και προσθέτουμε στο φαγητό. Μόλις πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 20 λεπτά το φαγητό να πάρει το άρωμα από το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...
Ο μπακαλιάρος κατατάσσεται στα εντελώς άπαχα ψάρια. Τα 100γρ. μπακαλιάρου μας δίνουν περίπου 70-100 θερμίδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4156 Εμφανίσεις σήμερα: 0