Τσιπούρες στο γκριλ με σαλάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 2 τσιπούρες
  • 2 σφηνοπότηρα ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό ή ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ρίγανη (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για την πράσινη σαλάτα

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφού πλύνουμε καλά και καθαρίσουμε τα ψάρια τα αλατίζουμε καλά μέσα στη κοιλιά και εξωτερικά.
  2. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, με τη μουστάρδα και το πιπέρι και αλείφουμε τις τσιπούρες. Τις βάζουμε σε ταψάκι και προσθέτουμε το νερό. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 8-9 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν βγάλουμε από το φούρνο μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη. Βγάζουμε την σάλτσα από το ταψί και την χτυπάμε ελαφρά με σύρμα.
  3. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2256 Εμφανίσεις σήμερα: 0