Ρύζι μπασμάτι με κάρυ

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • 2 κούπες ζωμό κότας
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη ή 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι.
  2. Σοτάρουμε στο βούτυρο (ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο) το ρύζι, μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  3. Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
  4. Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Ρύζι μπασμάτι: η καταγωγή του

Το ρύζι μπασμάτι προέρχεται από την Ινδία και του ταιριάζει το μαγείρεμα με μπαχαρικά. 

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Βρες συνταγές με τα ίδια συστατικά

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Ρύζι μπασμάτι με μανιτάρια Ρύζι, Ζωμός, Μανιτάρια (όλα τα είδη), Μανιτάρια αγάρικα, Μαργαρίνη, Μοσχοκάρυδο, Αλάτι, Πιπέρι
Πιλάφι σπυρωτό Ρύζι, Ζωμός, Μαργαρίνη, Αλάτι, Πιπέρι
Μεξικάνικο ρύζι με κόκκινα φασόλια Ρύζι, Ζωμός, Μαργαρίνη, Φασόλια, Καλαμπόκι, Πιπεριά, Πάπρικα, Πιπεριά καυτερή - Τσίλι, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Ρύζι Μπασμάτι Ρύζι, Βούτυρο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Μαργαρίνη, Αλάτι, Πιπέρι
Καστανό ρύζι με αβοκάντο καρότο και καλαμπόκι Ρύζι, Ζωμός, Καλαμπόκι, Καρότο, Αβοκάντο, Σκόρδο, Λεμόνι, Άνηθος, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Πρασόρυζο Πράσο, Κρεμμύδι ξερό, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ρύζι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Καστανό ρύζι με μανιτάρια Ρύζι, Ζωμός, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Μοσχοκάρυδο, Αλάτι, Πιπέρι, Μανιτάρια λευκά, Μανιτάρια (όλα τα είδη)
Ρυζοσαλάτα Ρύζι, Πιπεριά, Αγγουράκι τουρσί, Καλαμπόκι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Ξύδι - Βαλσάμικο, Αλάτι, Πιπέρι
Αυθεντική παέλια Ρύζι, Ζωμός, Κοτόπουλο, Κρεμμύδι ξερό, Πράσο, Καλαμαράκια, Λουκάνικα (όλα τα είδη), Λουκάνικα τσορίθο, Πιπεριά, Μύδια, Γαρίδες, Αρακάς - Μπιζέλια, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ελαιόλαδο - Λάδι, Σκόρδο, Σαφράν, Αλάτι, Πιπέρι
Moros y Cristianos (κουβανέζικο ρύζι με μαύρα φασόλια) Ρύζι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρεμμύδι ξερό, Πιπεριά, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ξύδι - Βαλσάμικο, Κύμινο, Ρίγανη, Κόλιανδρος, Μάραθος, Αλάτι, Φασόλια, Ταμπάσκο