Ρύζι μπασμάτι με κάρυ

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • 2 κούπες ζωμό κότας
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη ή 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι.
  2. Σοτάρουμε στο βούτυρο (ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο) το ρύζι, μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  3. Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
  4. Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας